کرمانشاه يکي از شهرهاي زيبا و تاريخي غرب ايران با مهمان نوازي بسياري است که با فرهنگ و غذاهاي متنوع خود، هر ساله گردشگران زيادي را به خود جذب ميکند. اين شهر با تاريخي ديرينه و فرهنگي غني، محل تولد بسياري از شخصيتهاي مهم ادبي، فرهنگي و سياسي ايران است. از جاذبههاي گردشگري آن ميتوان به بازارهاي تاريخي، آثار باستاني، پارکهاي طبيعي و موزههاي متعدد اشاره کرد. اما يکي از نقاط قوت و جذابيتهاي بارز کرمانشاه، غذاهاي متنوع و خوش رنگ و لعابي است که محبوبيت آن زبانزد خاص و عام ميباشد.
غذاهاي محلي کرمانشاه از تنوع بسيار بالايي برخوردار است که هر گردشگري را به خود جذب ميکند و حتي در کشور و شهرهاي ديگر شناخته شده است که طرفداران خود را دارد. در اين مقاله برخي از غذاهاي لذيذ و معروف کرمانشاه را معرفي خواهيم کرد. منبع اين مقاله سايت مارکوپولو است.
بيشتر بدانيد: جاذبه هاي گردشگري استان کرمانشاه را بيشتر بشناسيم
غذاي خوشمزه و پر طرفدار کرمانشاه
غذاهاي کرمانشاه انعکاسي از فرهنگ و اقليم اين استان هستند. تنوع اقليمي و ترکيب فرهنگهاي مختلف، طعمي بينظير و منحصر به فرد به غذاهاي اين استان بخشيده است.
غذاهاي اين شهر به دليل استفاده از مواد اوليه طبيعي و ادويههاي محلي، طعمي خاص و منحصر به فرد دارند که هر گردشگري را مشتاق به تجربه آنها ميکند و تجربهاي لذتبخش از فرهنگ محلي کرمانشاه را ارائه ميدهند.
از کبابهاي معروف و خوشطعم مانند دنده کباب و کباب کرمانشاهي تا خورشتهاي اصيل و سنتي مانند خورشت خلال و خورشت کنگر، هر ذائقهاي را راضي ميکنند.
دنده کباب
اين غذا در صدر جدول غذاهاي محبوب کرمانشاه به حساب ميآيد. اگر به اين شهر سفر کرديد از اين غذاي لذيذ و امتحان آن غافل مانديد، بايد گفت قطعا ضرر خواهيد کرد.
اين غذا با دستور پخت متفاوت نسبت به ساير شهرها ارائه ميشود و با دنده گوسفند، زعفران و ادويه مخصوص تهيه مي شود که معمولاً با نان، برنج و ماست قابل سرو است. دنده کباب را ميتوانيد در رستورانهاي معروف کرمانشاه پيدا کنيد و براي خوردن آن به مناسبت خاصي نياز نداريد.
براي تهيه اين غذا ابتدا دنده گوسفند را به قطعات مناسب برش داده و به خوبي بشوييد و زعفران را در آب ولرم حل کنيد. پياز و سير را رنده شده را به آن اضافه نماييد تا در خوش طعمتر و خوش بو شدن آن موثر شود.
در يک کاسه بزرگ، دنده گوسفند، زعفران دم کرده، پياز رنده شده، سير رنده شده، فلفل سياه، زردچوبه و نمک را با هم مخلوط کنيد و اين مواد را به مدت 2 تا 3 ساعت در يخچال قرار دهيد تا دنده ها طعم دار شوند.
دنده ها را روي منقل يا در فر کباب کنيد تا به طور کامل پخته و برشته شوند و آن را با نان، برنج، ماست و سبزيجات دلخواه سرو کنيد و از طعم بينظير آن لذت ببريد.
دنده کباب معمولاً با نون لواش يا نان ترکي سرو ميشود و همراه با سبزيجات تازه نيز ميآيد. طعم خوشمزه و خاص اين کباب، به همراه فضاي سنتي و دلپذير رستورانها و کافههاي کرمانشاه، تجربه بسيار لذتبخشي براي گردشگران، بازديدکنندگان و حتي مردم محلي اين شهر است.
خورشت خلال
در کنار دنده کباب که به عنوان امضاي آشپزي کرمانشاه شناخته ميشود، خورشت خلال بادام نيز به عنوان يک غذاي اصيل ايراني، جايگاه ويژهاي در سفرههاي کرمانشاهي دارد.
اين خورشت به دليل طعم بينظير و ظاهر مجلسي، انتخابي ايدهآل براي سرو در مراسمهاي رسمي و خاصي مانند جشن عروسي و ايونتها و . است.
همچنين، اين خورشت ميتواند در دورهميهاي خانوادگي برخي هتلها و رستورانها نيز زينتبخش سفرهها باشد و لحظات خاطرهانگيزي را براي شما رقم بزند. اين غذا با ذائقه هر فردي سازگار است و از محبوبيت زيادي در خانوادههاي کرمانشاهي برخوردار است.
براي تهيه خورشت خلال، گوشت گوسفند را به قطعات خورشتي خرد کنيد و با پياز نگيني تفت دهيد تا رنگ گوشت تغيير کند و زردچوبه و فلفل سياه را به آن اضافه کنيد، تفت دهيد تا عطر ادويه ها بلند شود.
رب گوجه فرنگي را اضافه کنيد آنقدر تفت دهيد تا رنگ رب باز شود مرحله بعد، زعفران دم کرده و خلال بادام را اضافه کنيد و تفت مختصري دهيد. به مقدار لازم آب اضافه کنيد و اجازه دهيد تا خورش جا بيفتد.
در اواخر پخت، نمک خورشت را اندازه کنيد و آن را با برنج زعفراني و خلال پسته و بادام تزئين و سرو کنيد. همچنين براي طعم بهتر آن، ميتوانيد از گوشت راسته گوسفند استفاده کنيد و خلال بادام را از قبل در آب ولرم خيس کنيد تا نرم تر شود.
براي عطر و طعم قوي تر زعفران، زعفران را سابيده و با مقداري آب جوش دم کنيد. اين غذا قابليت سرو با نان يا برنج را دارد.
کوفته
يکي ديگر از غذاهاي سنتي و اصيل اين استان کوفته شيرين است که با طعم ترش و شيرين منحصر به فرد و ظاهري جذاب، هر ذائقهاي را مجذوب خود ميکند و به سبکهاي مختلف تهيه ميشود.
اين کوفتههاي خوشمزه از ترکيب گوشت چرخکرده، برنج پخته و ادويهجات مخصوص تهيه ميشوند و در سسي غليظ و دلچسب از سرکه، شکر و زعفران غوطهور ميشوند.
براي شروع، برنج پخته را له کرده و آن را با گوشت چرخکرده، پياز رنده شده، تخم مرغ، نعنا خشک، زردچوبه، فلفل سياه و نمک مخلوط کنيد. اين مواد را به خوبي ورز دهيد تا يکدست شوند.
از مواد کوفته به اندازه يک گردو برداريد و در دست به شکل کوفتههاي کوچک و گرد در بياوريد براي طعم قوي تر، ميتوانيد از گردو و کشمش در داخل کوفتهها استفاده کنيد. در يک قابلمه مناسب، روغن را داغ کنيد و کوفتهها را در آن سرخ کنيد تا طلايي رنگ شوند.
در تهيه سس، سرکه، شکر، زعفران دم کرده و آب را در يک قابلمه ديگر مخلوط کنيد و روي شعله قرار دهيد آرد را در کمي آب حل کنيد و به سس اضافه کنيد تا غليظ شود.
بگذاريد کوفتههاي سرخ شده به مدت 30 دقيقه تا 1 ساعت در سس بپزند و طعم مواد به خوبي با هم ترکيب شود در نهايت، پس از پخت کوفتهها، آنها را در ظرف مورد نظر خود بريزيد و با نان يا برنج سرو کنيد. براي تزيين کوفته شيرين ميتوانيد از خلال بادام، خلال پسته و يا زعفران دم کرده استفاده کنيد.
خورشت کنگر
خورشت کنگر کرمانشاه، طعمي بينظير از دل غرب ايران، که يکي از غذاهاي سنتي و اصيل اين استان است و به دليل طعم و عطر منحصر به فردش، محبوبيت زيادي دارد. اين خورشت با کنگر، گوشت و ادويه جات مخصوص تهيه ميشود و در سفرههاي کرمانشاهي جايگاه ويژهاي دارد.
با فرا رسيدن فصل بهار و رويش کنگر، طرفداران زيادي پيدا ميکند. طعم و عطر بينظير اين خورشت، آن را به يکي از محبوبترين غذاهاي کرمانشاه تبديل کرده است.
کنگرها را پاک کنيد و به قطعات دلخواه خرد کنيد و براي جلوگيري از تلخ شدن و سياه شدن خورش کنگر، ابتدا از ساقههاي ضخيم و برگهاي آن استفاده نکنيد و آن را در آب نمک خيس کنيد.
گوشت گوسفند را به قطعات خورشتي خرد کرده و با پياز نگيني تفت دهيد تا رنگ گوشت تغيير کند براي اضافه کردن عطر ادويه ها، زردچوبه و فلفل سياه را اضافه کنيد.
رب گوجه فرنگي و لپه را اضافه کنيد و تفت دهيد به مقدار لازم آب اضافه کنيد و اجازه دهيد تا گوشت و لپه پخته شوند در آخر کنگرهاي خرد شده را اضافه کنيد و اجازه دهيد تا خورش جا بيفتد.
در اواخر پخت، نمک را اندازه کنيد و در صورت تمايل، ميتوانيد غوره را به خورش اضافه کنيد خورش کنگر را با برنج زعفراني و نان سرو کنيد. اين غذاي کامل و مقوي که انتخابي عالي براي وعدههاي ناهار يا شام است. طعم و عطر بهاريِ اين خورش، هر ذائقهاي را راضي خواهد کرد.
بيشتر بدانيد: بهترين مسير تهران به کرمانشاه
خوراک کدو حلوايي
خوراک کدو حلوايي يکي ديگر از غذاهاي محبوب، معروف و سنتي در استان کرمانشاه است که با استفاده از کدو حلوايي و ادويههاي مختلف تهيه ميشود. اين غذا طعم خاصي دارد و معمولاً به عنوان يک غذاي پاييزي و زمستاني مورد استفاده قرار ميگيرد.
براي تهيه خوراک کدو حلوايي، ابتدا کدو حلوايي پوستکنده شده را به قطعات کوچک خرد کنيد. سپس در يک قابلمه با روغن تفت داده ميشود تا کمي رنگ پيدا کند. پس از آن، پياز رنده شده و ادويههايي مانند زردچوبه، فلفل سياه، نمک و . اضافه ميشود و همه مواد با هم مخلوط ميکنند.
بعد از اين مرحله، آب يا مرغابي يا حتي آب موادي مانند گوشت يا مرغ اضافه ميشود و تا زماني که کدو حلوايي نرم شود و مواد با هم مخلوط شوند، پخته ميشود. در نهايت، ممکن است به آن گوشت يا مرغ نيز اضافه شود تا غذا مقويتر شود.
خوراک کدو حلوايي معمولاً با نان لواش يا برنج سرو ميشود و معمولا با سبزيجات تازه يا ترشي مخصوص محلي نيز همراه است. طعم خوشمزه و متفاوت اين خوراک باعث شده است که مورد توجه بسياري از مردم و گردشگران قرار گيرد.
آش کشک و بادمجان
آش کشک و بادمجان کرمانشاهي، تجربهاي بينظير از طعم و اصالت اين شهر است و از معروفترين غذاهاي محلي اين استان بشمار ميآيد که با طعم و عطر بينظير خود، هر ذائقهاي را مجذوب خود ميکند.
اين آش خوشمزه از ترکيب بادمجان سرخ شده، کشک، نعنا داغ و پياز داغ تهيه ميشود و به عنوان يک غذاي کامل و مقوي، در وعدههاي مختلف سرو ميشود.
اين غذاي محبوب و خوشمزه در فصل پاييز و زمستان در استان کرمانشاه است که اغلب به عنوان يک غذاي سنتي و محلي مورد توجه قرار ميگيرد و با ترکيب دو مواد اصلي، يعني کشک و بادمجان، تهيه ميشود.
طعم ويژه و مطبوع اين آش باعث شده تا در سفرههاي خانوادگي و رستورانهاي محلي کرمانشاه به عنوان يک غذاي اصيل و خوشمزه محسوب شود.
براي تهيه اين آش، ابتدا بادمجانها خرد شده و درون ماهيتابه با روغن تفت داده ميشوند تا سرخ و نرم شوند. سپس پياز رنده شده و ساير ادويههايي مانند زردچوبه، فلفل سياه و نمک به آن اضافه ميشود و به قدري تفت داده ميشود تا پياز طلايي شود.
در مرحله بعد، آب به مواد اضافه ميشود و تا زماني که بادمجانها کاملاً نرم شوند و مواد با هم مخلوط شوند، پخته ميشود. سپس کشک به آش اضافه ميشود و همه مواد با هم مخلوط ميشوند و به مدت کوتاهي روي حرارت باقي ميمانند تا آش آماده سرو شدن باشد. طعم خوشمزه و متفاوت اين آش باعث شده است که مورد توجه بسياري از مردم و گردشگران قرار گيرد.
سخن پاياني:
کرمانشاه، نگين غرب ايران، نه تنها به دليل جاذبههاي گردشگري و تاريخي خود، بلکه به دليل غذاهاي لذيذ و متنوعش شهرت جهاني دارد. در سفر به اين استان، ماجراجو باشيد و از امتحان کردن غذاهاي جديد نترسيد.
مطمئن باشيد که از طعم بينظير غذاهاي آن لذت خواهيد برد. بنابراين، از مردم محلي بپرسيد تا بهترين رستورانها و غذاهاي محلي را به شما معرفي کند. تا در اين سفر، با طعمي بينظير و خاطرهاي خوش از شهر کرمانشاه خداحافظي خواهيد کرد.
کنيد ,ميشود ,غذاهاي ,کرمانشاه ,تهيه ,دهيد ,اضافه کنيد ,تهيه ميشود ,اضافه ميشود ,دنده کباب ,فلفل سياه ,ادويههايي مانند زردچوبه، ,دنده گوسفند، زعفران